Rayonmanager Zorginstellingen Noord West Nederland

Rayonmanager Zorginstellingen Noord West Nederland

Kernwoorden: klantgericht, resultaatgericht, communicatief sterk, relatiebeheer, kennis van zaken, organisator

Waar kom je vandaan?

Je opleidingsniveau en werkervaring

Je beschikt over een afgeronde HBO opleiding en hebt minstens drie jaar werkervaring opgedaan in een vergelijkbare functie in een commerciële setting. Met je ervaring in sales weet je zowel een concept te positioneren als verkoopprojecten te genereren en af te ronden. Aantoonbare kennis en ervaring in zorginstellingen en privéklinieken is een pré. Daarbij heb je affiniteit met de diverse stakeholders hierbinnen. Je hebt kennis van de branche, de markt, marktwerking en concurrenten. Een doelgerichte werkwijze is, gegeven de complexiteit van de functie, een must. Daarnaast heb je kennis van verkoop, verkoopprijzen en verkooptechnieken.

Waar ga je naartoe?

Jouw rol bij ons

Als Rayonmanager Zorginstellingen ben je primair verantwoordelijk voor het optimaal vervullen van de met de klant gemaakte contractafspraken, de klanttevredenheid, de logistieke performance en het bevorderen van meer verkoop. Je werkt hiervoor nauw samen met de accountmanager en de productspecialist van het team Zorginstellingen en geeft samen invulling aan de rayon- en accountplannen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het bevorderen van de bekendheid van het assortiment en diensten en de verkoop hiervan. Door jouw doelmatigheid en resultaatgerichtheid bevorder je de prestaties bij klanten, het gewenste imago van Mediq Medeco in de markt en versterk je de relatie met klanten, dan wel bouwt die verder uit.

Jouw werkzaamheden en verantwoordelijkheden

Je realiseert gestelde verkooptargets voor de toegewezen productgroepen en klanten. Deze zijn veelal in contractenafspraken vastgelegd. Het is aan jou om ervoor te zorgen dat de contractafspraken worden geïmplementeerd en nagekomen. Jij borgt dit door te monitoren en eventueel bij te sturen. Daarnaast signaleer je kansen en bedreigingen in jouw rayon over de toegewezen productgroepen en klanten en je onderneemt daarop proactief actie. Dit leidt tot klanttevredenheid en meer verkoop. Als Rayonmanager bezoek je inkopers, (zorg)managers, hoofd facilitair, afdelingshoofden en zorgprofessionals. In samenwerking met onze accountmanager bezoek je ook inkopers. Met jouw klantgerichte houding bouw je nieuwe relaties op en verstevig je bestaande relaties. Je introduceert, begeleidt, verkoopt en implementeert de verschillende (zorg)concepten. Je geeft trainingen en klinische lessen aan (potentiële) klanten en adviseert klanten over assortiment en logistiek. Je verzamelt en speelt relevante markt- en productgegevens aan de interne organisatie door, o.a in het  CRM-systeem. Als contactpersoon fungeer je voor de klant in de meest ruime zin van het woord. Je bent verantwoordelijk voor het opstellen en opvolgen van (deel)contracten en offertes met afdelingen. Ook ben je (mede)verantwoordelijk, samen met je Accountmanager voor een constructieve samenwerking met collega’s van diverse afdelingen waaronder marketing, customer service, contract & tender, logistiek etc. Samen werk je aan de ambitieuze en gezonde groei van de gehele Mediq Medeco organisatie.

In welke omgeving ga je werken?

Je gaat werken bij Mediq, een wereldspeler in de gezondheidszorg, actief in veertien landen. Mediq heeft de ambitie om de kwalitatieve zorg voor mensen die moeten leven met een chronische ziekte ook betaalbaar te houden. Dit doen we door de noodzaak van ziekenhuisbezoek terug te dringen door behandeling in de eigen leefomgeving mogelijk te maken.

Mediq Medeco richten zich vooral op de zorgprofessional, de “Institutionele zorg”. Wij ondersteunen deze in het ziekenhuis, zorginstelling, eerstelijnszorg of indirect via een business-to-businessrelatie.

Als je van afwisseling houdt en een dynamiek waarin geen dag hetzelfde is, waar je al je talenten kunt inzetten, en waar we in een informele sfeer van aanpakken weten, ben je bij ons aan het goede adres!

Welke talenten kun je inzetten?

Je hebt een klantgericht houding en je bent sterk in het opbouwen en onderhouden van relationele netwerken. Omdat je een ‘spin in het web functie’ hebt, staat het ‘teamspel’ bij jou centraal. Je communicatieve kwaliteiten evenals jouw overtuigingskracht zijn sterk. Zo kun je complexe processen goed doorzien en ben je staat het overzicht te behouden en de DMU te sturen naar het gewenste eindresultaat. Mediq Medeco heeft innovatie denken en handelen én integriteit hoog in het vaandel staan. Je kunt een succesvol commerciële track record laten zien en het is duidelijk dat je plezier beleeft aan het onderhandelingsspel. Je bent resultaat- en marktgericht en je hebt een breed en effectief relatienetwerk. 

Ontwikkelmogelijkheden

Mediq Medeco is een dynamische en ambitieuze organisatie die, bij een onderscheidende invulling van de functie, bereid is te investeren in jouw ontwikkeling. Niet alleen krijg je gedegen begeleiding binnen je functie, er is ook ruimte voor aanvullende opleidingen en doorgroeimogelijkheden.

Waar kun je verder op rekenen?

Je salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden zijn marktconform. Je krijgt de beschikking over een leaseauto en moderne digitale communicatiemiddelen. Als het klikt tussen jou en Mediq Medeco heb je uitzicht op een contract met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden volgens de CAO van Mediq. 

Heb je functie inhoudelijke vragen of wil je solliciteren, neem dan contact op met Karoline Verwoerd, Sales Manager Zorginstellingen via karoline.verwoerd@mediq.com of klik hier om te solliciteren.