Terug naar nieuwsoverzicht

Mediq steunt Stichting Fitkids en de Cyberpoli

De Meern, 12 oktober 2017

Beweging, interactie en informatie zijn enorm belangrijk voor kinderen met een chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening. Dit vanwege het positieve effect op de gezondheid en het zelfvertrouwen. Daarom steunt Mediq dit jaar Fitkids en Cyberpoli, twee initiatieven van Stichting Artsen voor Kinderen. Met deze projecten wordt gewerkt aan het welzijn en de kwaliteit van leven voor kinderen van 6 tot 18 jaar met een chronische ziekte of beperking. Jikke Wigmans, directeur van Stichting Fitkids, is erg blij met de steun van Mediq. “Door deze sponsoring kunnen we nog meer kinderen met een chronische ziekte of beperking helpen om te genieten van sport en spel, net als hun gezonde leeftijdsgenootjes.”

Fitkids: fysieke én mentale fitheid
Fitkids is een geprotocolleerd fitness- en oefenprogramma dat op meer dan 150 locaties in Nederland wordt gegeven. De kinderen trainen en bewegen in een fitness- en oefenruimte onder professionele begeleiding van een (kinder)fysiotherapeut. Een belangrijk doel is het verbeteren van de fysieke en mentale conditie. Kinderen blijven een halfjaar tot maximaal een jaar in Fitkids: het uiteindelijke doel is doorstroming naar een sport of activiteit. Het project is in 2003 gestart en in 2005 in een stichting ondergebracht.

Cyberpoli: meer kennis en verantwoordelijkheid
Veel kinderen en jongeren met een chronische ziekte lopen rond met vragen die ze niet aan hun behandelaar hebben kunnen stellen. De Cyberpoli is een online en interactieve vraagbaak en ontmoetingsplek waar ze altijd terecht kunnen. Voor informatie over hun ziekte, maar ook voor contact met andere kinderen en het (anoniem) stellen van vragen aan een panel van medisch behandelaren en ervaringsdeskundigen. Zo kunnen ze een belangrijke stap zetten naar meer eigen verantwoordelijkheid bij de behandeling van hun aandoening. Maandelijks bezoeken meer dan 70.000 kinderen en jongeren de Cyberpoli. Op dit moment staan er 20 aandoeningen op en zijn er 122 medisch specialisten en ervaringsdeskundigen als vrijwilliger aan de Cyberpoli verbonden.